Resevillkor

Scrolla för att läsa mer

 

 

 

 

 

 


Resevillkor och bra att veta (FAQ)

Bokning och biljetter

Bokning och biljettköp sker online hos Gotland Shuttle, en digital tjänst i samarbete mellan Destination Gotland och Bergkvarabuss, på www.gotlandshuttle.se eller direkt ombord på våra bussar. Vid köp online på vår hemsida betalar du din resa direkt online med kort eller med faktura via Klarna. Biljett med QR-kod får du direkt per mejl och SMS. För biljettköp ombord på våra bussar är det endast kortbetalning som gäller. Gotland Shuttle hanterar inga kontanter ombord. Köpt biljett gäller endast på bokad avgång.

Biljettpriser

Enkelbiljett Visby Hamnterminal - Norra/Södra Gotland

- Vuxen: 95 SEK
- Barn (0-12 år): 65 SEK
- Pensionär: (65+ år): 85 SEK
- Studerande: 85 SEK

Hur länge är biljetten jag köpt giltig?

Biljetten gäller till den avgång du har köpt biljett till.

Kan jag avboka en biljett?

Det går inte att ändra eller byta en redan köpt bussbiljett. Du måste alltid köpa en biljett till den tur och linje du önskar att resa på.

Kan jag få en oanvänd biljett återbetald?

Nej, köpta biljetter är inte återbetalningsbara.

Kan jag åka Gotland Shuttle trots att jag inte är färjeresenär?

Självklart. Alla som befinner sig på Gotland i sommar är välkomna ombord på Gotland Shuttle.

Var från Hamnterminalen går bussen?

Hållplatsläge D som du hittar cirka 40 meter untanför ankomsthallen. Under fliken hållplatser hittar du alla våra hållplatser markerade på Google Maps.

Bagage

Våra bussar tillåter en (1) resväska per resenär. Gotland Shuttle, bussresor uförda av Bergkvarabuss på Gotland, tillämpar de riktlinjer som framgår av Bussförordningen och gällande praxis från Marknadsdomstolen gällande skadat eller förstört bagage i samband med olycka till följd av bussen. Även de allmänna resevillkoren för bussar i linjetrafik tillämpas.

Kan jag ta med en cykel ombord?

Ja, det går bra, utan extra kostnad. Bra att tänka på: varje buss har endast plats för två cyklar. En hopvikt elcykel kan tas med i mån av plats.

Kan jag ta med en barnvagn ombord?

Ja, det går bra, utan extra kostnad. Varje buss har plats för barnvagnar. Bra att tänka på: barnvagnar tas med i mån av plats.

Kan jag ta med ett husdjur ombord?

Endast ledhundar är tillåtet på grund av eventuella allergier.

Bussar

Resan utförs med bekväma linjebussar med säkerhetsbälte på samtliga platser. Obligatorisk användning av bälte. Gotland Shuttle körs med utbildade och erfarna chaufförer. För mindre barn rekommenderar vi egen medhavd bilkudde för bättre komfort och säkerhet. Barn över tre år ska sitta bältade enligt Trafikförordningen kap 4, 10 a§. Det finns således ingen lag som säger att yngre barn måste använda säkerhetsbälte, men vi rekommenderar att de gör det i största möjliga mån.

Vad drivs bussarna på?

Biogasfordon som drivs av lokalt drivmedel.

Reklamation och feedback

Vi vill gärna veta hur du som resenär upplevde din resa med Gotland Shuttle. Negativ som positiv feedback är viktig information och ett viktigt verktyg i vårt arbete för att skapa den bästa resan. Du når oss på mejladress shuttle@destinationgotland.se.

Klarna

Vi använder Klarna Checkout som betallösning. Genom att klicka på "Bekräfta Bokning" godkänner du Klarnas villkor samt våra köpvillkor. Vänligen observera att vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du på www.klarna.com. För information om din betalning vänligen kontakta Klarnas Kundservice. Du kan även se dina fakturor med betalstatus på www.klarna.com under ”Mina sidor”.


Få först. Betala sen.

Få en faktura på ditt köp direkt till din angivna e-postadress. Fakturan har 14 dagars betaltid, men du kan själv välja att förlänga den hos Klarna. När du väljer faktura övertar Klarna rätten att få betalt och din betalning av fakturan går därmed till Klarna. Om du tidigare valt att ansluta dig till tjänsten Månadsfaktura kommer fakturan istället att inkluderas i din månadsfaktura i enlighet med de villkor som gäller för Månadsfaktura.

Betala direkt

Betala direkt med ditt anslutna bankkonto och verifiera dig med Bank-ID. Aktivera tjänsten genom att logga in hos Klarna via app eller hemsida.

Klarna kortbetalning

Betala med kort i samband med ditt köp och ange dina kortuppgifter. Vidare verifiering med Bank-ID kan skilja sig beroende på bank. Inga kortuppgifter lagras hos oss. Kortuppgifter sparas hos vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade.